Campings Bretagne

campings bretagne

Een ideale plek om je zomervakantie eens goed te vieren zijn de campings bretagne. Niet alleen is deze regio in de zomer uitstekend geschikt om te kamperen, door haar warme maar niet hete temperaturen, maar het is ook nog eens een van de mooiste regio’s die Frankrijk te bieden heeft. Daarnaast staat deze regio bekend om de heerlijke verse vis die bijna overal gehaald kan worden. Een ander groot voordeel dat dit gebied geniet is het feit dat het met de auto goed te bereiken is, omdat het minder zuidelijk en dus minder ver ligt dan de gebruikelijke Franse vakantieoorden. Voordat je gelijk begint met je spullen pakken is het wel van belang om goed te kijken welke camping je gaat bezoeken: de ene camping is immers de andere niet, en een verkeerd gekozen camping kan je vakantieplezier behoorlijk verminderen.

campings bretagne

Praktische zaken

Bij een keuze maken tussen de verschillende campings bretagne is het vooral van belang om te kijken naar het soort vakantie waar je naar op zoek bent. Een stel dat een paar mooie wandelingen in deze regio wilt maken zal immers hele andere eisen stellen dan een gezin met 3 kinderen. Baseer hierop vervolgens de voorzieningen die je graag zou zien op een camping: als je met kinderen op vakantie gaat is een goed zwembad erg van belang, terwijl voor wandeltochten vooral de ligging en bereikbaarheid een vereiste zullen zijn. Als laatste kan het helpen om de recensies van eerdere vakantiegangers door te lezen, om zo te kijken of alle beloftes ook waar worden gemaakt.
Als laatste zou ik aanraden om, eenmaal aangekomen op de camping, eerst even rust te nemen van een vermoeiende rit; hierdoor begint je vakantie op een positievere noot dan wanneer je gelijk aan het gedoe met de tent opzetten begint.