Een horloge maakt de outfit af

Veel mensen dragen op dagelijkse basis een horloge. Vaak dient dit niet alleen een praktisch nut om even de tijd te bekijken, maar dient het horloge in kwestie vaak ook een stilistisch doel. Een mooi horloge dat goed aansluit bij de rest van je outfit kan deze namelijk helemaal afmaken. Toch zit er veel verschil in de horloges die mensen dragen: de een draagt een mooi en uitgebreid Seiko horloge, terwijl anderen juist liever kiezen voor een simpel en goedkoop horloge van de markt. Welke verschillende horloges zijn er eigenlijk allemaal, en wat kun je hiermee doen? 

Van spotgoedkoop tot belachelijk duur 

Er zijn veel mensen die een kleine verzameling van erg goedkope horloges hebben, vaak rond een tientje, zodat ze deze elke dag met hun outfit kunnen combineren. Dat is leuk als je van veel extremen houdt, maar zorgt er vaak wel voor dat het horloge in kwestie van lage kwaliteit is. De meeste mensen hebben één of misschien een paar kwalitatieve horloges, die zij enigszins afwisselen maar waarbij vooral de kwaliteit van de horloges an sich centraal staat. Er zijn natuurlijk ook heren horloges op de markt van vele duizenden euro’s, maar deze zijn voor de meeste mensen niet weggelegd. 

De nieuwste trend: smartwatches

Door de recente technologische ontwikkelingen zijn er tegenwoordig ook smartwatches op de markt, horloges die via bluetooth verbonden zijn met je telefoon en die hierdoor tal van handige functies hebben. Zo kun je vaak binnenkomende berichten zien, allerlei fysieke activiteiten bijhouden en je telefoon ermee bedienen. Alhoewel deze horloges erg mooi zijn zijn ze vaak wel redelijk kwetsbaar, en bovendien kunnen ze er voor zorgen dat je veel vaker afgeleid raakt door binnenkomende berichten. Er zijn ook uitvoeringen die functioneren als een stappenteller en horloge in een, waarbij dit probleem niet speelt.