Een overhemd vertelt wie je bent

Een overhemd doet je misschien denken aan een ouderwets of stijf kledingstuk, maar dan zit je er zeker naast als het gaat om de modetrends momenteel! Een overhemd is zeer trendgevoelig en past op veel kledingstijlen. Of het nu gaat om een dagelijks, vrijetijds of zakelijk overhemd. Met een overhemd kom je altijd gepast, stijlvol en netjes voor de dag. 

Zakelijk

Draag jij overhemd zakelijk? Let dan altijd op de onder genoemde punten. Draag je overhemd altijd in je broek. Draag jij daarbij geen jasje of blazer? Zorg dan voor een mooie riem. Kijk bovendien goed of de kleur van het overhemd mooi aansluit op de rest van je pak. Mocht je dan dit overhemd door zakelijke redenen in de broek dragen, let dan ook altijd op de lengte van de rug. Want wanneer een overhemd te kort is en niet mooi aansluit op je broek kan dit zorgen voor een onbedoelde maar wel een onverzorgde indruk. Hierbij kunnen extra lange overhemden wellicht iets voor jou zijn. Deze zijn gemaakt voor de wat langere mannen. Deze hemden zijn ontwikkeld omdat het een veel voorkomend probleem is, waarbij de mouwlengte en de rugstuk niet mooi aansluiten.

Dagelijks & vrijetijd

Draag jij je overhemd los over de broek, dan oog je vlot en jong. Bij aanschaf van een overhemd die dagelijks gedragen wordt moet je goed opletten op de pasvorm. Let hierbij op de maat en de lengte van je lichaam. Ben jij langer dan 1.85 meter dan kom jij misschien in aanmerking voor de extra lange Venti overhemd. Deze overhemden hebben een wat langere mouwlengte en wat groter rugstuk. En dit sluit beter aan als je deze dagelijks wilt dragen want dit leidt tot een vlotte uitstraling en meer draagcomfort. Zorg daarbij wel altijd dat de kleur bij de rest van de kleding past. En hierbij is ook een riem en bijpassende schoenen zeer belangrijk.