Fietstas kopen voor op de elektrische fiets

Bij de aankoop van een fietstas voor de elektrische fiets is het verstandig om rekening te houden met het soort fietstas. Er zijn enorm veel soorten, maten en kleuren. Echter is voor elke elektrische fiets ook een ander formaat fietstas handig. Het is daarom raadzaam om dit eerst goed uit te zoeken, voordat je een fietstas elektrische fiets koopt. Indien de accu van de fiets zich ergens anders dan bij de bagagedrager bevindt, is er geen probleem. Bij de meeste elektrische fietsen is dit echter wel het geval. Hierbij is het verstandig om rekening te houden met de accu, de locatie van de oplader en de ruimte bij de bagagedrager.

Voorkom schade aan de oplader

Vele fietstassen zijn te breed voor de bagagedrager van de fiets. Hierdoor ontstaan er vaak problemen met het opladen. Bij veel fietsen zit het oplaadpunt net onder de bagagedrager, waardoor je moet stoeien met je fietstas om bij de oplader te kunnen komen. Bijkomend probleem is dat het snoer vaak weggeduwd wordt door de fietstas. Op termijn wordt het snoer hierdoor onbruikbaar. De aanschaf van een nieuwe oplader is prijzig en kan voorkomen worden met de juiste fietstas!

Voldoende ruimte op de fiets?

Ook is het verstandig om goed te kijken naar de ruimte tussen de accu en de bagagedrager. Elke soort fietstas heeft een andere hoeveelheid ruimte nodig, om deze vast te kunnen maken aan de fiets. De enkelzijdige variant van de fietstas heeft bijvoorbeeld veel ruimte nodig. Dit komt doordat je deze fietstassen vaak makkelijk van de fiets af kan halen. Echter heeft dit systeem meer ruimte nodig door de manier van vastmaken aan de fiets. Een fietstas die je niet zomaar van je fiets krijgt heeft vaak minder ruimte nodig. Meet voor je aankoop in ieder geval hoeveel millimeter ruimte er tussen de accu en bagagedrager zit, bij een klantenservice kan je dan altijd een goed advies krijgen.

In de meeste gevallen is een dubbele fietstas geschikt voor elke elektrische fiets. Doordat de fietstas bevestigd is met riempjes of bandjes, is er voldoende ruimte tussen de accu en de bagagedrager. Daarnaast zorgt een dubbele fietstas voor meer stabiliteit. Naast de stabiliteit is de dubbele fietstas ook goed vast op de fiets. Echter kan je ook makkelijk de fietstas een stukje verschuiven en later weer terugschuiven. Dit kan handig zijn indien je de elektrische fiets weer op wil laden en je iets meer ruimte nodig hebt voor het oplaadpunt en de snoer.