Kledingadvies voor man; hoe match je de ideale outfit

Mannen hebben vaak niet eens door dat ze heel veel combinaties kunnen maken met alles dat ze in hun garderobe hebben liggen. Je wil ze dan ook vragen waarom ze steeds in dezelfde outfit rondlopen. Maar kleding is ook het belangrijkste waarmee je indruk kan maken op een date. Als je niet iemand bent die teveel tijd wilt besteden aan de nieuwste mode en de huidige trends, dan kan ik jullie een handje op weg helpen met eenvoudige tips die het makkelijker maken voor jou als man om je toch stijlvol te kleden.

Tips:

  1. Wit overhemd;

Een van de basics in je garderobe is een wit hemd. Een wit overhemd geeft jou een zakelijk en verzorgd uiterlijk. Zoek er wel een van kwalitatief materiaal en dat het vooral gestreken is. Als je een keer uitgaat dan kan je een wit overhemd combineren met een versleten spijkerbroek en sneakers, zo kan je gewoon een terrasje pakken of effe naar de bios.

  1. Jeans;

Spijker broeken daarmee kan je naar elke gelegenheid. Als je gaat shoppen voor een jeansbroek koop dan vooral een donkerblauwe en een double denim. Een spijkerbroek mag strak zitten omdat het een beetje uitloopt. Op een spijkerbroek kan je bijna alle kleuren in je garderobe combineren. Let op bij het kopen van een spijkerbroek dat de pijpen van je broek de bovenkant van je schoenen raken.

  1. Colbert;
    Schaf tenminste een colbert aan omdat je soms toch naar een meeting of event moet en dan is het handig om een colbert te hebben in je garderobe. Je kan het combineren met effen t- shirts. Als je veel witte, beige of blauwe shirts hebt dan combineert dat mooi met een navy blue colbert. Als je meer zwarte kleding hebt dan kan je liever een grijze colbert kiezen. De colbert die van jersey stof is gemaakt zal zeer in de smaak vallen als je van comfort houd.
  2. Koop T-shirts met een V-hals;

V-hals t- shirts geven je een slanke look en zijn ook lekker luchtig. Een V-hals t- shirt kan je kopen in wol, katoen maar ook in een mix van beide. Als je het snel warm krijgt kies liever een katoenen shirt.

  1. Chino Kaki;

Als je niet te vaak in een spijkerbroek  gezien wilt worden dan kan je ook een chino in een kaki kleur aanschaffen. Chino broeken zijn gemaakt van stevig katoen met steekzakken. Je kan het zakelijk aantrekken met een t-shirt en colbert maar je kan het ook gewoon combineren met trui of t- shirt.

  1. Draag sokken;

Kies er liever niet voor om op je blote voeten je schoenen aan te doen. Je kan kleine “onzichtbare” sokken dragen zodat je minder last van zweet- en stinkvoeten krijgt. Zorg dat de kleur van je sokken passen bij de kleur van je schoenen. Bij leren schoenen kan je liever effen kleur sokken dragen

  1. Schoenen en riemen;

Draag liever schoenen die donkerder zijn dan je boven kleding. Als je een riem aantrekt probeer dan de combinatie te houden op bijvoorbeeld bruine schoen, bruine riem of zwarte schoen, zwarte riem. Een goed voorbeeld van mooie schoenen zijn deze Floris van Bommel schoenen.

  1. Accessoires;

Schaf een horloges aan die je kan combineren met je schoenen en riemen, dus tenminste een met een zwarte polsband.
Mannen hebben vaak het idee dat het toch niet uitmaakt wat ze aan hebben zolang het comfortabel zit. Ik hoop dat ik hiermee toch mee help om de inhoud van je garderobe beter te kunnen gebruiken en dat je minder moeite zal hebben om te combineren.