Nieuwe canvas schoenen? Shop op milieubewuste wijze!

canvas schoenen

Wanneer de zomer z’n intrede doet, verwisselen veel mensen zware, stevige schoenen voor wat meer luchtige modellen. Een graag geziene schoen in de zomer is bijvoorbeeld een canvas schoen. Heb je deze nog nooit geprobeerd? Als je dan eens naar een schoenenwinkel gaat en een setje canvas schoenen uitprobeert, dan zul je snel overtuigd zijn. Van je kleding, en dus ook van je schoenen, mag je echter meer verwachten. Dat ze op duurzame en fatsoenlijke wijze tot stand zijn gekomen bijvoorbeeld.

canvas schoenen

Waar let je op bij het materiaal?

Als je het belangrijk vindt dat je canvas schoenen geen slechte impact hebben op het milieu, let in de winkel dan eventjes op het materiaal waar de schoenen van gemaakt zijn. Hoe meer ecologisch materiaal is gebruikt, hoe beter. Bij canvas is het bovendien ideaal als dit tijdens het productieproces in enzymen is gewassen. Tref je geen lijm aan op de schoen? Dan heeft dat de voorkeur. De zolen zouden daarnaast bijvoorbeeld van natuurlijk rubber gemaakt kunnen zijn. Een label op een schoen waarop staat dat deze volledig vegan is zegt uiteraard ook al genoeg.

Hoe zijn je schoenen tot stand gekomen?

canvas schoenen

Of je nu op zoek bent naar canvas schoenen of een totaal ander kledingstuk, waar je in wezen altijd op hoort te letten is in welke omstandigheden een product is geproduceerd. Arbeidsomstandigheden hebben we het dan over. Moeilijk te achterhalen natuurlijk, maar een merk dat dit goed voor elkaar heeft, doet daar niet geheimzinnig over. Iets om even onderzoek naar te doen dus!