Waar op letten bij kopen van nieuwe schoenen?

mooie jas

Er zijn drie essentiële factoren waarmee u rekening moet houden voordat u een nieuw paar wandelschoenen koopt.

    Stabiliteit – de schoenen moeten tijdens het hele bewegingsbereik een gebalanceerd en veilig gevoel hebben.

    Flexibiliteit – de schoenen moeten een goede mate van meegeven aan de basis van de tenen mogelijk maken, voor een soepele beweging.

    Comfort – wandelschoenen moeten contouren en vulling hebben die nauw aansluit bij de voeten, zodat ze goed aansluiten bij de hiel en middenvoet, met voldoende ruimte in de voorvoet.

Bij het passen van schoenen om te wandelen, is het raadzaam om de volgende vier specifieke gebieden van wandelschoenen te onderzoeken:

    Heelcounter – het gedeelte van de schoen dat de achterkant van de hiel vasthoudt, net onder de achillespees. Dit gebied moet behaaglijk maar niet strak zijn, en moet comfortabel de achterkant van de hiel vormen.

    Tussenzool – het gebied tussen het loopvlak en het stoffen bovenwerk van de schoen. Dit is het belangrijkste onderdeel van elk schoeisel. Tussenzolen zijn gemaakt van verschillende materialen die de schoen meer of minder demping, ondersteuning en flexibiliteit geven.

    Binnenzool – het gebied in de schoen, aan de onderkant, waar de zool van de voet in contact is met de schoen. Het moet comfortabel naar de voet lopen. Het is ontworpen om de schuifkrachten tussen de voet en de schoen te verminderen en enige schokabsorptie te bieden.

Voor stevige schoenen bekijk gerust eens de collectie van Mephisto!