Waarom elke dame zilveren oorbellen zou moeten hebben

Sieraden zijn er in verschillende kleuren, vormen, maten en materialen. Hoe langer een metaal mooi blijft, hoe meer “edel” een metaal bevat. Een van de meest populaire edelmetalen is zilver. Een zilver sieraad maakt je outfit helemaal af. Vooral bij oorbellen is dit het geval. Zilver straalt elegantie uit. Daarom zou elke vrouw iets van zilver in haar collectie moeten hebben. Het zorgt ervoor dat je outfit net wat meer uitstraling heeft. De kleur zilver is namelijk heel makkelijk te combineren met verschillende outfits en het heeft een neutrale kleur. Ook worden zilveren sieraden vaak met de hand gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan de sieradenwinkel Wereldse Juwelen.

De oorbel die bij jou past

Je kunt veel kanten op met sieraden. Ook met oorbellen is dit het geval. Er zijn ontzettend veel soorten zilveren oorbellen dames. Zo zijn er kleine, grote, ronde en vierkante oorbellen. Het leuke aan oorbellen is dat je ze perfect kan laten aansluiten bij je gezicht. Door oorbellen te kiezen die de tegengestelde vorm van je gezicht hebben, zorgt je voor meer balans. Op deze manier worden de beste eigenschappen van het gezicht geaccentueerd. Maar welke oorbel past bij je gezicht? Hieronder lees je de meest voorkomende gezichtsvormen en de bijpassende oorbellen.

De vormen

Bij een rond gezicht moet je gaan voor langwerpige of vierkante oorbellen. Hierdoor lijkt je gezicht iets smaller. Vermijd oorbellen met een ronde vorm. Hierdoor lijkt het gezicht juist ronder. Dit is juist het tegenovergestelde bij een vierkant gezicht. Hierbij staan ronde oorbellen juist prachtig. Door de ronde vorm komt je gezicht er smaller uit te zien. Denk aan oorringen. Ook druppelvormige oorbellen zorgen voor een mooie uitstraling. Wanneer je een langwerpig gezicht hebt, staan korte oorbellen goed bij je. Dit zorgt er namelijk voor dat je gezicht er korter uitziet. Als je hierbij ook een smal gezicht hebt, kies dan voor brede oorbellen. Zoals oorknoppen. Lange en smalle oorbellen moet je vermijden. Doordat een hartvormig gezicht een breder voorhoofd en een smallere kaaklijn heeft, zijn druppelvormige oorbellen een perfecte keuze. De bredere onderkant zorgt ervoor dat de kaaklijn breder lijkt. Tegelijkertijd zorgt de smalle bovenkant voor een smaller voorhoofd. Daarnaast zijn ronde en ovale oorbellen een goede keuze om je gezicht wat breder te laten lijken.