Zomerjurken ook voor de wat minder warme dagen

Goedkope stof kopen

In Nederland is het weer nogal veranderlijk. Zo kun je een week lang de dunste zomerjurken aan en zo heb je weer een trui of vest nodig om je warm te houden. Maar dat weerhoudt ons er niet van om zomerjurken te kopen en te dragen. Elke zomer zie je nieuwe trends in de zomerjurken en deze zomer zijn de zomerjurken vooral vrolijk van kleur. Alle soorten zomerjurken zie je voorbijkomen van strak en kort tot lang en zwierig. Dus is er voor iedereen wel een zomerjurk die past. Wanneer het wat koeler is kun je een dun gebreid zomerjurkje aan met een mooi vestje. Je zult waarschijnlijk niet meer zo gauw panty’s aantrekken maar een dunne trekking staat ook goed en houdt je benen warm. Je kunt, als je liever geen trekking aandoet, ook een langer, zwierig zomerjurkje dragen.

Waar moet je op letten bij het kopen van zomerjurkjes

Zomerjurkjes zijn in vele soorten, kleuren en maten te koop. Maar als je één of meerdere zomerjurkjes gaat aanschaffen op internet, hoe weet je dan of dat zomerjurkje je ook staat? Waar moet je op letten als je een zomerjurk gaat kopen? Heb je al schoenen en een vestje? Dan is het wel zo fijn dat de kleur van je zomerjurk daarbij past. Hou dan het hele plaatje in gedachten zo weet je al een beetje waar je naar zoekt. Belangrijk is dat je weet wat voor een lichaamsvorm je lichaam heeft. Je wilt, zeker bij een zomerjurk dat je sterke punten zichtbaar zijn en dat minder goede punten zo goed mogelijk worden verborgen. Als een jurk niet fijn zit, omdat je er bijvoorbeeld steeds aan moet trekken om hem recht te krijgen, dan zal je deze niet graag dragen.

Voor elk figuur een passende zomerjurk

Zoals gezegd zijn er voor elk figuur passende zomerjurkjes. Heb je wat stevige bovenarmen vermijdt dan pofmouwen, strapless jurkjes en mouwen die op het breedste deel van de arm eindigen. Vlindermouwen zijn ideaal omdat ze deze probleemzone verbergen. Vind je je borsten te groot pas dan eens een zomerjurkje met een taps toelopende hals. Je zult zien dat je borsten veel mooier uitkomen. Bij brede schouders kun je beter niet kiezen voor een haltertop, boothals of kapmouwtjes. Kies een zomerjurkje met een V hals. Kleinere vrouwen kunnen hun lengte optisch verlengen door jurkjes te kiezen voorzien van lange banen of in donkere kleuren.